Otvorena nova apoteka u Mužlji

Gradonačelnik Čedomir Janjić, njegov zamenik Saša Santovac, direktor Apotekarske ustanove Zrenjanin Srđan Nikolić svečano su otvorili novoizgrađenu apoteku u ulici Reves Antala u naseljenom mestu Mužlja.

Pored predstavnik lokalne samouprave puštanju u rad apoteke prisustvovali su zamenik predsednika Skupštine Janoš Puškaš, član gradskog veća Stojko Jozef, gradonačelnik mađarskog prijateljskog grada Mindsenta Karolj Zater, ali i čelni ljudi javnog i privrednog života Mužlje i Rimokatoličke crkve.

otvaranje apoteke muzlja Meštani Mužlje dobili apoteku

Vrednost ove investicije je oko tri milona dinara, a prema rečima Nikolića, politika Apotekarske  ustanove je da svako naseljeno mesto ima svoju apoteku što će u naredom periodu biti prioritet.

– Nismo zaboravili na obećanje koje smo dali građanima Mužlje pre godinu dana, ovom prilikom bih vam poželeo srećan dan naselja i početak rada ove ustanove, rekao je Janjić.

Naseljeno mesto Mužlja ima 9000 stanovnika, a mesna ambulanta 7000 zdravstvenih kartona pa je shodno tome, pored  dečije ambulante  i Doma zdravlja, investicija ove vrste bila neophodna. U Apotekarskoj ustanovi ističu da su zadovoljni tokom realizacije ovog projekta.

– Zahvaljujem se svim službenicima zaduženim u oblasti javnih nabavki na ažurnosti koju su pokazali kako bi ovaj objekat bio završen u kratkom roku, kaže Nikolić.

Apoteka Zrenjanin na području grada ima 14 objekata, a u prigradskim mestima još 19.Jedino naseljeno mesto  koje nema apoteku je Taraš čija se izgradnja planira u narednom periodu, ukoliko to dozvole ekonomski uslovi.

Share Button