ПОСЕБНЕ УСЛУГЕ

 

                              

  • Израда магистралних препарата AПОТЕКА ЦЕНТАР

Апотека Центар је традиционално специјализована апотека за израду магистралних препарата према званичним, стручним рецептурама фармацеута и лекара. Ту се израђују дерматолошки препарат (раствори, суспензије, масти, креме …) као и , гинеколошки препарати попут вагиторија са антиботицима према препоруци лекара уз антибиограм. Апотека Центар је уједно и једина апотека у општини Зрењанин која има АСЕПТИЧНУ ( ламинарну ) КОМОРУ у којој се справљају магистрални препарати у облику очних капи и масти по препоруци лекара као и други препарати за које је неопходна стерилна израда.

  • Издавање лекова са листе Ц – AПОТЕКА ЦЕНТАР

Ови група обухвата лекове за специфичне болести а који се издају на терет РЗЗЗО-а према посебном режиму прописивања и издавања.

  • Издавање лекова са листе Д AПОТЕКА ЦЕНТАР,  АПОТЕКА ХИГИЈА

Ови група обухвата лекове за специфичне болести а који се издају на терет РЗЗЗО-а према посебном режиму прописивања и издавања.

  • Инсулин и инсулински прибор  – AПОТЕКА ЦЕНТАР, АПОТЕКА ХОСПИТАЛИЈА

У овим апотекама се издају на Рп све врсте инсулина у облику карпула или пенова. Ове апотеке су такође овлашћене да за одређене категорије дијабетичара, на налог оверен од стране РЗЗЗО-а могу издати апарат за мерење глукозе у крви, месечне потребе ланцета за и тест траке.

  • Издавање медицинских помагала AПОТЕКА ЦЕНТАР,  АПОТЕКА ХИГИЈА, АПОТЕКА ХОСПИТАЛИЈА

Ове апотеке излазе у сусрет болесницима са специфичним потребама. Овде се на налог оверен у фонду, издају пелене за одрасле, катетери, колостоме, илеостоме, урин кесе и инхалатори.

  • Општински пакети за породиље  – AПОТЕКА ЦЕНТАР

  • Ноћно дежурство – AПОТЕКА ЦЕНТАР